“Het komt vanzelf wel goed!”

Gestart in 1988 met rijschool Gerard, onder zijn eigen naam. Later werd dat rijschool Gerald omdat iemand anders precies dezelfde naam had. Nu, na meer dan 25 jaar ervaring heet Gerard afwisselend Gerald of Gerard. Een interview.

Wie zijn je leerlingen?

“Mijn leerlingen zijn jongeren vanaf 16,5 jaar, ouderen die opnieuw voor de keuring moeten, mensen die hun rijvaardigheid willen opfrissen of mensen die graag in hun eigen auto willen leren rijden. Ik heb een krasse dame van 89 gehad, die voor de keuring weer wilde lessen. En ik zie verschillende generaties uit een en dezelfde familie: Vader, zoon, moeder en dochter. Verder kunnen mensen met faalangst goed bij mij terecht. Ik geef hen het vertrouwen in de auto.”

Wat is jouw drive?

“Ik vind het belangrijk dat mijn leerlingen plezier hebben in het rijden en op een speelse manier leren omgaan met de auto. Sommige leerlingen zijn erg snel, anderen hebben meer moeite. In die situaties train ik de leerling eerst op het stuurvast worden. Autorijden is voor de meesten van hen een leuke activiteit. Voor oud én jong is een rijbewijs een praktisch diploma wat je in staat stelt om onafhankelijk van A naar B te komen. En ook als je er tegenop ziet, kun je het leren.”

Hoeveel lessen voor een rijbewijs?

“Dat is verschillend. De ene leerling heeft meer tijd nodig dan de andere. Ik hanteer de volgende vuistregel: het aantal leeftijdsjaren + 10. De praktijk is natuurlijk voor iedereen anders. Mijn ervaring is: “Het komt vanzelf wel goed!”

“Ik heb leerlingen van jong tot oud”

Rijschool Gerald